Forfatteren

Ragnhild 04 Fotografert av Grethe Borsum 2008

Ragnhild Lund Ansnes (f. 1975) fra Alta er gift med en lidenskapelig Liverpool-supporter. På utsiden har hun observert fotballgalskapen i årevis og undret seg grenseløst over hvorfor hundretusener av nordmenn er så gale etter engelsk fotball og hva det egentlig gir dem. Hun har gjennom sine bokprosjekt vist hva som skjer når noen går helt inn i kjernen av et supportermiljø gjennom flere år for å søke forståelse.  Hun har vært en Liverpool-supporternes Asbjørnsen og Moe og har samla over tusen historier om norske fans sterkeste Liverpool-minner til boka "Liverpoolhjerter" (2010). Det var hennes første bok og skapte bokhistorie da den var den aller første offisielle klubboka fra engelske Premier League på et annet orginalspråk enn engelsk, og Lund Ansnes er den første kvinnen i verden som skriver offisielle klubbøker for Liverpool Football Club.

Hennes debutbok ble kritikerrost av pressen og elsket av fansen. I "Liverpoolhelter" (2012) har forfatteren drevent vridd fokuset over på hva fotballen gjør med livene til spillerne. Dette er NRK-journalisten og programlederens andre bok.

Høsten 2014 starter intervjuene til tredje bok om Liverpool FC. 

Ragnhild har jobbet en årrekke i NRK som programleder og reporter, der hun er mest kjent for å ha ledet programmet "Balsam" i NRK P1 gjennom seks år. Hun har spesialisert seg på såkalte temaportretter og har også gjort en rekke slike live fra scene. Hun har ledet program som "Kveldsåpent", "Glamour" og "I farta" samt flere festivalsendinger i samme kanal. Dessuten har hun laget dokumentarer for NRK P2. Hun startet sin journalistkarrirere som nyhetsreporter i TV 2 før hun fortsatte å jakte nyheter for NRK. Hun har stor kompetanse på sosiale medier, bloggen hennes her på liverpoolhjerter.no blir lest i 41 land og hun er en etterspurt foredragsholder.

Ragnhild er journalistutdannet i tillegg til å ha studert psykologi og mediefag.

Facebook: Liverpoolhjerter (et av de største diskusjonsgruppene for LFC-fans i Norge) og Liverpool FC Heroes

Twitter: @Liverpoolhjerte

Instagram: 1nil

For forespørsler om foredrag/underholdning/konfransier: post@liverpoolhjerter.no

ragnhild portrett sorthvitt lite

Foto: Tony Wolliscroft