Bøkene

boka_cover

undefined

 

Bokforside_NO_BOK

Bøkene kjøpes rabattert og forfattersignert her: http://shop.liverpoolhjerter.no 

Om bøkene:

Om "Liverpoolkapteiner. Ledelse og lidenskap".

Er kapteinen mest en gallionsfigur som kaster krone og mynt, bytter vimpler, stiller på pressekonferanser og går først i rekka ut på banen – eller har denne ”mellomlederen” i fotballklubben reell mulighet til å gjøre en stor forskjell?

Fotballen og spillet har utvikla seg og endra seg enormt, der store penger ble sprøyta inn ved innførselen av Premier League. Lojaliteten har minka og lagene har blitt internasjonale. Men har kapteinsrollen også endra og utvikla seg? 

Det har ikke alltid vært så lett å velge kaptein i Liverpool FC og maktkampene for å være kaptein og skuffelsen av å miste tittelen til en lagkamerat har vært stor blant flere  - og skapt rivalisering og uvennskap. For det første var det tilbake i tid svært mange lojale sjefstyper som spilte godt for Liverpool FC i en årrekke i en nærmest fast startellever. Hvordan valgte man kaptein da? Hvilke egenskaper var viktigst som kaptein? Og er det de samme egenskapene som er viktige når man skal velge ny kaptein i dag som de Bill Shankly vektla for å velge sin kaptein på 1960-tallet?

Og hvor stor innflytelse har egentlig kapteinen på spillet? Hvor mye kan en kaptein påvirke og motivere lagkameratenes prestasjoner og motivasjon?  Hvordan er samarbeidet med manager og hvilke managere har gitt kapteinene sine størst spillerom?

Dette er spennende spørsmål der svarene er inspirerende og lærerike for alle som driver med lagidrett, men også for ledere og mellomledere av bedrifter.

”Liverpoolkapteiner – ledelse og lidenskap” studerer ”mellomlederen” i fotballen og ser på hvilken bakgrunn, egenskaper og personlighet spillerne har for å bli kaptein for Liverpool FC. Dessuten snakker kapteinene om motivasjon, kommunikasjon, lojalitet og lagbygging – og ikke minst: Hvordan kapteinsrollen har endra seg fra Ron Yeats, ”The Colossus”, til Steven Gerrard, ”Captain Fantastic”.

Aldri har alle disse store Liverpool-navnene vært samla i form av portretter fra personlige dybdeintervjuer i ei og samme bok før. Alle disse spillerne er på lista over de største spillerprofilene til Liverpool og noen av dem gir svært sjeldent intervjuer. 

Disse er intervjuet i ”Liverpoolkapteiner”:

Ron Yeats, Tommy Smith, Phil Thompson, Graeme Souness, Phil Neal, Ronnie Whelan, Mark Wright, Glenn Hysén, Ian Rush, John Barnes, Paul Ince, Jamie Redknapp, Robbie Fowler, Sami Hyypiä, Jamie Carragher og Steven Gerrard.

 

Om "Liverpoolhjerter": Hva er det med Liverpool Football Club? 

(Boka er ute i bokhandlene i tredje opplag.)


Hvorfor kan voksne, norske menn som aldri gråter likevel bryte ut i strigråt av en fotballkamp med de røde fra Merseyside? Hvordan kan det ha seg at den får en tenåring til å kaste møbler ned trappa, eller gjør en nybakt ektemann villig til ofre bryllupsreisen?

Journalist og programleder i NRK P1, Ragnhild Lund Ansnes, ville forstå lidenskapen som driver tusenvis av norske Liverpool-fans. Ingen andre land utenfor England og Irland huser så mange røde fans som Norge.

Ragnhild levde daglig i den røde galskapen, og i løpet av tre år har hun snakket med hundrevis av norske supportere. Mange av dem reiser uendelig langt og ofrer mye for å følge laget sitt. På sin vei møtte hun også helter som Jamie Carragher, John Arne Riise, Jan Mølby, Phil Thompson, Phil Neal og Bruce Grobbelaar, som alle gir ærlige og avslørende intervjuer om hvordan det er å spille i den berømte røde trøya og hva fotball har tilført livet deres.

Resultatet er denne offisielle klubbutgivelsen - en fascinerende beretning om Anfield og hvorfor Liverpool FC er så viktig for så mange mennesker og viser hva fotball gjør med fansen.

"Liverpoolhjerter" er et must for Liverpool-supporterne og for dem som lever sammen med en ihuga fan og trenger trøst og forståelse. Men boka er også for andre fotballinteresserte som ønsker å se fotballivet fra en helt unik vinkel.

Boka er den aller første offisielle klubboka fra Liverpool FC om legendene på norsk. Liverpool Football Club er valgt fordi klubben har rundt 24 millioner fans fra hele verden og mange hundretusen av disse er nordmenn.

 

"Liverpoolhelter" Helter fra Anfield rett fra hjertet (Utsolgt)

Hvordan er det å være menneske i den engelske toppfotballen?

Portretter av 14 nøye utvalgte store Liverpool FC-helter fra de siste 50 årene av klubbens historie.

Som aller første kvinne noensinne har Ragnhild Lund Ansnes fått har fått et unikt innblikk i miljøet rundt Liverpool Football Club og kommet tett på mange av de største legendene som har spilt for den verdensberømte fotballklubben de siste femti årene. "Liverpoolhelter" gir et nytt bilde av hvordan det er å leve i toppfotballen. Et bilde som mye mer og sannferdig enn det vi møter i media til daglig. Disse fotballspillerne har en enorm heltestatus og er forbilder for mange, samtidig som fansen og håpefulle fotballtalenter ikke har skikkelig tilgang på hva det egentlig innebærer å leve som spiller.

Hva var det som drev Ian Callaghan i løpet av imponerende 18 år til å sette en utrolig og sannsynligvis uslåelig rekord på 857 kamper for klubben? Hvordan jobba målmaskinen Ian Rush mentalt for å klare å score så mange mål under et stort press, og hva er det som gjør at det en sjelden gang oppstår magisk partnerskap på banen, som mellom Rush og Kenny Dalglish? Hvordan kunne de kommunisere så godt uten et eneste ord? Hvilke personlige offer gjorde Liverpool-kapteinene Tommy Smith og Phil Neal for å tjene klubben sin?

For aller første gang går en bok under overflaten for å vise de menneskelige sidene av mannen bak spillerne i engelsk toppfotball.

Aldri før har så mange markante Liverpool-profiler åpnet seg på denne måten i ei bok. David Fairclough forteller hvordan tapet av faren påvirket karrieren hans og Phil Thompson bryter stillheten om den 15 år lange konflikten med lagkamerat og mannen som tok fra ham kapteinsbindet, Graeme Souness. Mange spennende og interessante tematiske portretter er klokt og systematisk satt sammen for å vise ulike sider av hvordan enkeltmennesket i fotballen har det og hvordan toppfotballen har endra seg. Du møter også Kevin Keegan, Robbie Fowler, Bruce Grobbelaar, John Barnes, Roy Evans, Alan Kennedy, Jamie Carragher og Steve McManaman.

"Liverpoolhelter" er en varm, ærlig, inspirerende og unik bok som tegner en serie levende og sterke portretter av nøye utvalgte spillere som vil fascinere leseren og interessere fotballfans fra alle generasjoner, og som vil forandre leserens syn på tilværelsen som spiller i internasjonal toppfotball.

Boka ble også Ragnhilds internasjonale debut da boka kom ut i engelsk utgave under navnet Liverpool FC Heroes.

 

Det hele startet med en radiodokumentar.

"Liverpoolhjerter" er basert på og bygger videre på radiodokumentaren "Du vil aldri gå alene", som var den mest hørte dokumentaren i NRK P2 i 2008. Her kan du lese mer om dokumentarprosjektet som fikk snøballen til å rulle..

http://www.nrk.no/programmer/radio/radiodokumentaren/1.5556711

Hør dokumentaren "Du vil aldri gå alene" her!

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/364372

Så ble det programserie i "Norgesglasset", NRK P1:

Etter radiodokumentaren satt Ragnhild tilbake med et overveldende matriale på nesten 50 timer råopptak. Bare en liten brøkdel av dette fikk plass i dokumentaren på 43 minutter. Derfor laget Ragnhild en serie om Liverpool i magasinprogrammet "Norgesglasset", et av NRK P1s flaggskip. Serien kan du lese om og høre i sin helhet ved å klikke deg inn på linken under: 

http://www.nrk.no/programmer/radio/norgesglasset/1.5672440

Så ble det bok. Ei historisk bok.

Ragnhild hadde fått et unikt innblikk i Liverpool FC og dets supportermiljø, takket være alle supporterhistoriene hun hadde samlet og intervjuer med fotballspillere i den røde trøya. Derfor ville hun skrive ei bok. For over tusen historier fra flere hundre kilder fortalte så mye om ikke bare fotballidenskap men også om kulturhistorie, relasjonen mellom England og Norge og ikke minst: Hva som er viktige for oss mennesker. Resultatet er en reise inn i hva fotball gjør med fansen og svarer på hvorfor tusner på tusener av nordmenn er så gale etter Liverpool FC. Dette er tidenes første offisielle Liverpool FC-bok på norsk.

...Og så ble det en oppfølger.

Liverpool-legender som Roy Evans, Phil Neal, David Fairclough, Bruce Grobbelaar, Gary Gillespie, Jimmy Case og Alan Kennedy stilte alle opp for å hjelpe til i arbeidet med å promotere "Liverpoolhjerter". Timer på reise gjorde at de tidligere LFC-spillerne delte mange av sine hemmeligheter og historier fra sitt liv og sine karrierer. Til slutt satt Ragnhild med et unikt innblikk i hvordan det kan oppleves å være mennesket bak spilleren i engelsk toppfotball og hvordan dette har endra seg de siste tiårene. Hun bestemte seg for at hun MÅTTE skrive en oppfølger, da denne typen informasjon ikke har vært gitt ut i bokform der man studerer profiler som representerer ulike tiår og ulike sider av det å være menneske i toppfotballen. Det finnes mange nerdete, faktabaserte bøker om Liverpool-legendene og det finnes biografier - men svært lite midt i mellom, der den nye boka til Ragnhild befinner seg. Men i tillegg til de menneskelige faktorene, har hun gått dypere til verks ved å sammenligne og analysere utviklinga - men alt er pakka inn i spennende, tematiske portretter av 14 store Liverpool FC-legender fra Tommy Smith og Ian Callaghan som knytta seg til klubben på 50- tallet og debuterte som profesjonell på 60-tallet hele veien fram til Robbie Fowler, Steve McManaman og Jamie Carragher.

"Liverpoolhelter" ble sluppet i mai 2012, også den en offisiell Liverpool FC-klubbok. Samtidig kom den ut i England og Irland i en engelsk versjon: "Liverpool FC Heroes".

PRESSEKLIPP

http://m.adressa.no/?name=adressany&i=10956/1/0&artId=106809   

http://liverpool.no/newspg.aspx?id=20911&zone=1

 http://liverpool.no/newspg.aspx?id=25232&zone=1