Restaurantguide Liverpool

IMG_6547.JPG

Liverpool har gått igjennom en enorm ansiktsløftning siden 2008 da byen var Europeisk kulturby. Samtidig har det dukka opp masse flotte restauranter med høy kvalitet, stor variasjon på mat og trivelig, kult interiør. Her er mine favorittrestauranter:

1. Il Forno: Ingen over, ingen ved siden av - på lista over de 10 beste italienske restaurantene i hele Storbritannia. Her er noe å velge i for både store og små. Ei fantastisk sol serverer steinbakt pizza. De har beste pastaen i byen og mange herlige fiske - og kjøttretter laga av ferske, topp råvarer. Også har de byens beste is i disken. Barna elsker å få velge seg dessert der. Deilig atmosfære på kveldstid og stor, stor sjanse for å møte førstelagsspillere fra Liverpool her. Skrtel elsker stedet og de aller fleste andre fra laget er innom innimellom. Ikke er prisene så stive heller og betjeninga er veldig hyggelig. Lunsjtid er dessuten et scoop å legge til Il Forno. Da kan du sikre deg to deilige retter for 100-lappen.

IMG_6553.JPG

Bør bestille bord på forhånd på fredager og lørdager, samt søndager etter kamp. 

Adresse: 132 Duke St, Liverpool, Merseyside L1 5AG
Telefon: 0044 151 668 0007

IMG_6395.JPG

Antipasti-forettene som man deler er en opplevelse i seg selv og en utrolig hyggelig måte å starte et måltid på.

2. Meet: Argentinsk restaurant - våger meg å si beste biffen i verden...
Må bare advare med det samme. Dette stedet er sterkt vanedannende. Man bare lengter tilbake til biffene het og det herlige tilbehøret, og man trenger aldri å frykte at man ikke blir mett. Prisene er stivere her enn mange andre restauranter - men kvaliteten og mengden gjør det verdt det. De har til og med en norsk biff her på menyen - så dette stedet treffer du ofte andre nordmenn på kamphelg. Jungelordet har spredt seg...
Adresse: 50 Brunswick St, Liverpool L2 0PL
Telefon: 0044 151 258 1816
Åpningstider: 17.00 - 23.00
IMG_6530.JPG
3. Matou: Byens kuleste beliggenhet - panoramautsikt over River Mersey, Liverbuilding og resten av "The Three Graces" på UNESCOs liste over verneverdige bygg. Digg uteterasse for å ta flotte bilder i byen foran byens mest kjente signalbygg og for å nyte solskinnsdager. Pan Asian mat - med masse gode asiatiske retter, der Chicken Green Thai Curry er min og Bruce Grobbelaar sin favorittrett... Ellers er Matou sin Platter - fingermat for to eller fler legendarisk, pluss et vell av retter å velge fra. Eierne av LFC er glade i restauranten og innimellom kan du møte på både Liverpool-legender og Liverpool-spillere. 
Adresse: 2nd Floor, Mersey Ferry Terminal Building, Georges Pierhead, Pier Head, Liverpool, Merseyside L3 1BY
Telefon: 0047151 236 2928
PS! Før eller etter måltidet kan du unne deg en tur med Liverpools eldste kulturinstitusjon fortsatt i drift: Mersey ferga - for et par små pund kan du ta deg ut på en liten times tur på elva og se den fantastiske byen fra vannfront-sida. Avgang og billetter i første etasje av samme bygg som Matou.
IMG_6302.JPG
 

4. Mayflower: Stedet som tar imot deg uansett om du kommer hjem sulten fra en bortekamp midt på natta eller til en hyggelig familiemiddag med underholdende vegg av et akvarium. Kinesisk mat med høy kvalitet og rimelige priser. Et syn midt på natta. Da kan du møte på Robbie Fowler (som elsker kinamat) og studere ganglaget til Liverpool-jentene (scousebirdsene) som da har stabla seg på skyhøye stiletthæler i timesvis. Bordreserveasjon ikke nødvendig.

Adresse: 48 Duke St, Liverpool L1 5AS

Telefon: 0044 151 709 6339

http://www.mayflowerrestaurant.co.uk

IMG_3510.JPG

5.  Las Iguanas - Liverpool ONE - Latinamerikansk oase, barnevennlig og i hjertet av shopping-mekka.

Om du skal slappe av med et utemåltid i sola for å forlenge sommeren om høsten eller tjuvstarte den om våren, eller du bare nyter varme sommerdager, så er restaurantene på toppen av shoppingområdet Liverpool ONE topp. Min favorittrestaurant på rekka der av fransk, asiatisk, tapasitaliensk, pizza/pastasted, tapassted, sushi og buffetplassen på enden er Las Iguanas midt i rekka. Tapas og latinamerikansk restaurant. Innendørs er interiøret hipt og stilig og personalet hyggelig. Svært barnevennlig med toretters barnemeny til en billig penge og fargestifter attåt til ungene. Her får du gratis babymat, gratis barnemeny ved kjøp av forrett (i alle fall for tida) og et stort utvalg av retter for en hver smak om du elsker tapas, meksikanske retter, burgere eller salater. Dessuten har de en stor bar med dyktige bartendere som lager gode coctails og mugger med drinker med happy hour- priser til hyggelige lag.  

Adresse: 14 Paradise St, Liverpool L1 8JF
Telefon: 0044 151 709 4030

IMG_6614.JPG

6. Alma De Cuba - nedlagt kirke som serverer enestående atmosfære, god mat og strålende fest, med en kul liten bakgård.
Kirka ble bygd på 1700-tallet og har blitt gjort om til restaurant, bar og nattklubb. I andre etasje kan du nyte god mat i særdeles stemningsfullt lokale omgitt av vakre, gamle glassmosaikk-vindu mens du titter ned på alteret. Etterpå kan du trekke ned i første etasje. Der er det en sann fryd å starte helga-  fredag kveld her med latinamerikanske rytmer, gode drinker og danseshow på alteret... Lørdagskvelder er også en opplevelse her.  
Adresse: St Peters Church, Seel St, Liverpool, Merseyside L1 4BH
Telefon: 0044 151 702 7394
IMG_3490.JPG
7. Bar and Grill - Apropos helg: Det ulitimate stedet å starte helga på - fredagsparadis.
Maten er av høy kvalitet, interiøret er stilig og himlinga i taket er verdt et besøk i seg selv. De har egen meny for større grupper. Her samles folk til den tradisjonelle fredagsdrinken/pilsen etter arbeidstid for å starte helga - og mange trekker deretter til et reservert bord for et bedre måltid med venner eller kolleger. Her kan du treffe på Liverpools direktør Ian Ayre, dette er et av hans favorittsteder, og du kan også treffe på Liverpool-legender (de hadde sitt siste julebord her) og LFC-spillere. Er du på kompis- eller venninnetur i Liverpool er dette det perfekte sted for noen coctails og middag.
Adresse: Halifax House, Brunswick Street, Liverpool L2 0UU
Telefon:00 44151 236 6703
8. Puschka - Gourmetmat i intim, leken bohemsk restaurant.
Denne restauranten er en opplevelse. Her er det mye kortreist mat og spennende smakskompinasjoner i dagens menyer. Man kan også leie hele restauranten om man er over for å feire runddager i kombinasjon med denne vidunderlige byen og dens fotball.
Interiøret er altså fargerikt og bohemsk og restauranten, som åpna i 2001, har fått strålende kritikker og vunnet flere priser. Beliggenheten er ikke så langt fra den utbomba kirka i toppen av favorittgata mi, Bold Street (som er en forlengelse av gågata Church Street). 
Adresse: 16 Rodney St, Central, Liverpool, Merseyside L1 2TE
Telefon: 00 44151 708 8698
9. 60 Hope Street - En av Liverpools beste gourmetrestauranter.
Hope street strekker seg mellon de to katedralene i byen: Den katolske og den protestantiske. Langs denne gata ligger to av byens aller beste restauranter, der 60 Hope Street er den ene. Her feira vi min reservefar Phil Neal sin 60-årsdag. Utsøkt gourmetmat for spesielle anledninger eller om du skal unne deg noe ekstra. Før eller etterpå må du innom den legendariske puben Philharmonic med litt av et viktoriansk interiør. Verdt en tur innom om så bare for å se marmor-toalettene!  
Adresse: 60 Hope St, Liverpool, Merseyside L1 9BZ
Telefon: 0044 151 707 6060
10: Raquet Club og Ziba Restaurant- En skjult perle som burde oppdages av mange fler.
Rett over veien fra administrasjonen til Liverpool FC og LFC TV (20 Chapel Street) ligger erverdige Raquet Club. Her har jeg ofte jobbmøter og her gjør jeg intervjuer. Herlig miks av orginalkunst og flott gammel historisk bygning. Mange velger å feire bryllupet sitt her og med god grunn. Raquet Club har også åtte hotellrom med sjarm. Restauranten har hatt anbefaling i Michelin-guiden. To ulike menyer - en enkel og rimelig en i bar-avdelinga og en med større utvalg i restaurantavdelinga. Dette er et godt sted for et lite pusterom om oppholdet er hektisk med mye lyd, leven og høy shoppingfaktor.
Adresse: The Hargreaves Buildings, 5 Chapel St, Liverpool L3 9AG
Telefon: 0044 151 236 6676
IMG_2074.JPG
Roy Evans i Raquet Club.
Ellers vil jeg anbefale La Lunya - en av Storbritannias beste tapasrestauranter (faktisk kåret til den aller beste i UK) og Attic - beste stedet å spise burger mens du ser på Premier League-kamper (i Parr Street). Og når vi først er inne på tapas, her er to gode steder til:
Salt House tapas (også på topp tre beste tapasrestauranter i England) og La Vina. Sistnevnte er et sted du også kan være heldig å møte LFC-spillere på. Særlig den spansktalende delen av dem. En av favorittrestaurantene til Torres og Alonso i sin tid...
IMG_3513.JPG
Er du glad i kjøtt er Fazenda og Bem Brazil også populære spisesteder der du har salatbuffet og servitører som går rundt og skjærer deg ulike kjøtttyper helt til du snur brikken din på bordet på rødt (helst før du sprekker). Bra opplegg for svært sultne turister! 

(Flere bilder og flere anbefalinger kommer...)

Hva er dine favorittrestauranter i Liverpool?