Liverpool FC er livet

IMG_6337.JPG

I helga møtte jeg på denne dama på The Albert pub før kampen mellom LFC og West Bromwich. Jeg ble helt fasinert av synet. Det lyste dedikasjon og kjærlighet til fotballaget fra denne dama. Hun satt skulder ved skulder med sitt barnebarn Garry (40) som er fast sjåfør for sin bestemor på kamp. De to har reist over hele Europa gjennom hele Garry sin oppvekst og fulgt LFCs triumfer og nederlag i Europeiske konkurranser. Garry var bare 10 år gammel da han og bestemor var på den fatale Heysel-katastrofen der de havna midt i bråket. De berga seg ved å klatre opp på taket av en strengt kafé inne på stadion da opptøyene var på det verste.

 - Det var skikkelig skummelt, minnes Garry, som likevel er veldig takknemlig som har fått lov til å vokse opp med så mange uforglemmelige LFC-øyeblikk.

IMG_6339.JPG

Bestemor (og oldemor) Olive gikk på sin første kamp da hun var 16 år - og det var det som skulle til for å bli hekta. I 70 år har hun gått på kamper med favorittlaget sitt, de siste 40 årene har hun hatt sesongkort på Anfield. Hun sitter like ved innbytterbenken til Liverpool og ble kjent som "the wine lady" i Gerard Houllier sin tid da hun sørga for å gi Houllier og hans assistent Phil Thompson wine gums (godteri) under kampene.

De pleide å være en gjeng som gikk på kamper. Seks stykker som opplevde LFCs opp - og nedturer. I vår døde den nestsiste i gjengen. Nå er Olive siste gjenlevende. Men hun stiller fortsatt på hver eneste kamp. I eventyrsesongen i fjor, i en alder av 85 fikk hun med seg alle hjemmekampene bortsett fra én. Hun mista bare den ene da hun havna på sykehus. Ellers kan ingenting stoppe denne dama, som tv-kameraene ofte fanger opp på bildene bak Brendan Rodgers og innbytterbenken. 

Olive hadde pynta seg med Liverpool FC øredobber, LFC-smykke, to ringer og Liverpool-armbånd. Og skjerfet er i høyeste grad oppgradert med buttons fra dagens spillere.

IMG_3393.JPG

 - Mange tror jeg er gal som bruker så mye penger på LFC. Men: Jeg røyker ikke, jeg gambler ikke og jeg går ikke på bingo. Jeg bruker heller pengene mine på livet mitt som er Liverpool FC, sier Olive og smiler stolt.