Kule kroker

East Village er bydelen i Liverpool du kan gå til både for å spise godt og ha en morsom kveld ute på byen. Den røffe bydelen har alt fra fargerike grafitti til trær som vokser ut av veggene, gourmetmat og de kuleste utestedene. 

I motsetning til mange byer, har Liverpool nok plass. Det er en overflod av bygg i sentrum, noe som gir rom for både forfall og utrolige hippe og kule utesteder og restauranter. Og ikke minst: Som i Berlin: Det gir rom for masse kulturopplevelser - alt fra gatekunst, undergrunnsscener og hippe restauranter - som alle kan boltre seg med plass.

Går du opp gågata Church Street og krysser den trafikkerte gata og fortsetter opp veien i forlengelsen av gågata kommer du til Bold Street - min favorittgate i Liverpool. Langs denne finner du alt fra gode spisesteder (som den libanesiske restauranten midt i gata på høyre hånd der de har utrolig god mat og der vi traff på en litt ensom Oussama Assaidi da han fortsatt spilte for LFC) og favorittkafeen min Leaf (der har de også ofte livemusikk på kvelden) til Vintage-butikker, interiørbutikker, små klesbutikker, smykke - og spillbutikker. Dette området og videre oppover og til høyre for Bold Street heter East Village. Dette er den alternative delen av Liverpool sentrum. Her finner du elleville nattklubber vegg i vegg med irske puber og mer snuskete strippeklubber. Dette er feststrøket i Liverpool. Midt inne i området finner du Concert Square - et uteområde som samler festglade fra gatene rundt.

IMG_3499.JPG

Slike vegger kan du finne i East Village.

I tillegg til favorittkafeen min Leaf og favoritt-kaffen i Bold Street Coffee finnes flere favorittrestauranter i området. Il Forno i Duke Street og morsomme Sapporo vegg i vegg, samt Alma De Cuba litt lengre ned mot Liverpool ONE i Seel Street (ikke langt fra Novotel). Dette området har noen ordentlig kule barer og klubber der The Attic i Parr Street er en av mine favoritter. Perfekt kombinasjon med Premier League-kamper og burgere på dagtid og ettermiddag og på sein kveld serverer kvalitets DJer dansbare låter - som også er fine å lytte til om du liker bedre å henge i baren.

http://www.theatticliverpool.com

Det er i det hele tatt mange kule steder i området, og mange undergrunnsscener som stadig serverer livemusikk av band som forhåpentligvis er "up and coming".    

Uansett - i dag vil jeg vise deg noe av alt det morsomme du kan se om du vandrer rundt i East Village- en bydel som er både røff, leken og halvgal - men som blir pussa opp litt etter litt. Enn så lenge er det fortsatt mye morsomt å se  - og stor underholdning å vandre rundt. Trygt er det også - særlig om du vandrer i de mest folkerike gatene med flest utesteder - men pass på lommeboka. På dagtid kan du tusle trygt rundt overalt og ta inn galskapen og skjønnheten i East Village - som altså er en del av hjertet av Liverpool.

PS! Alle bildene i galleriet til denne saken er tatt i East Village i Liverpool.