Fotballkort

IMG_3574.JPG

Jeg kjenner mange som takket være et fotballkort eller et klistremerke i stjerneposen ble Liverpool-fans. Er du en av dem? Fotballkortene har fått en ny vår og neste generasjon samler ivrig.

Det er i underkant av 500 kort å samle i årets Match Attax samling. Her i huset har Elias hatt litt av en fangst i høstferien. En og en halv kartong (boks) ble det, og det gjør at han nesten har komplett samling og et hav av byttekort til å sikre seg de siste kortene.

IMG_3523.jpg

Kortene koster bare en fjerdedel av prisen hjemme - så om man er ivrig samler som ønsker komplett perm/samling, lønner det seg å kjøpe en kartong i England til den lille eller store samleren hjemme i Norge. Reiser du til England, kan du kjøpe en boks med kort og ha på luringa og fordele utover året: Reisegaver etter jobbtur, i lørdagsgodteposen eller i julekalenderen - eller bare overraske arvingen med kortpakker på hodeputa nå og da...

IMG_3571.JPGIMG_3572.jpg

I år hadde Elias (8) med en kompis fra fotballaget som også fikk like mange kort. Nå har guttene endelig fått åpna alle pakkene og sortert etter lag og kortnummer og satt inn i permen. Snart skal de bytte til seg kort de mangler hos hverandre. Samlinga nærmer seg komplett. Stor stas.

IMG_3560.JPG

Så langt er det Liverpool-badgen som er det mest etterlengta kortet i husets samling. Ellers har han fylt opp av følgende lag: Arsenal, Aston Villa, Burnley, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Hull, Manchester City, Manchester United, Newcastle, Queens Park Rangers, Southampton, Stoke, Sunderland, Swansea og alle record breaker.  

IMG_3566.jpg

Record breaker er nytt i år. Fra Liverpool FC har følgende spillere fått kort: Robbie Fowler, Michael Owen, David James, Emile Heskey og Jamie Carragher.

Nytt for året er også dobbelkort - to spillere fra samme lag. Sturridge har fått plass sammen med Lambert. Kanskje litt rart at ikke Sturridge og Balotelli havna sammen?

IMG_3569.jpg

Og apropos Sturridge - det levner ingen tvil om at forventningene til ham er skyhøye denne sesongen der han skal fylle tomrommet etter måltyven Suarez. Sturridge har havna i "Hundred Club" og der har han fått maks score på både forsvar og angrep - 101 i score på begge sidene.

IMG_3563.jpg

 - Det er kjempebra at Sturridge er best av alle på kortene, gliser åtteåringen min fornøyd. 

Elias har samla på kort fra engelsk toppfotball fra han var tre år - nærmere bestemt i fem år. I begynnelsen lekte han med dem og spilte kamper med dem - fortsatt hender det at han setter opp lag utover gulvet med kortene. Med andre ord, her i huset har vi skuffer fulle av fotballkort.

 - Jeg lærer om klubbene og spillerne og det er artig å samle og spennende å åpne nye pakker for å se om man får nye spillere, sier Elias og blar fornøyd i årets kortsamling.

IMG_3524.JPG

Hva med deg? Var det et kort som rekrutterte deg til engelsk fotball-facsinasjon? Har du fortsatt kortsamlingen din? Send gjerne bilder og historier fra dine fotballkort: post@liverpoolhjerter.no - eller kommenter i kommentarfeltet.