Bernhofts derby

Jarle Bernhoft garderobe.jpg

Foto: Fred Jonny fra http://bernhoft.org

Det er påfallende mange profilerte musikere som elsker Liverpool FC. En av dem var i Liverpool i helga. Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven er superstjerne der ute i svartmetalluniverset og folk tatoverer ansiktet hans på kroppen over store deler av kloden. I helga rusla han rundt i Liverpool sammen med sin kompis Vegard Heggem. De var over og så det store lokaloppgjøret i Liverpool mellom LFC og EFC.

Her i Trondheim rydda Jarle Bernhoft plass for å se kampen til tross for at Trondheim var fjerde spillejobb på fire dager på rappen på en stor, omfattende Norgesturné der han feirer slippet av sitt nye album "Islander".

Jarle og min mann Jostein Ansnes spilte flere år i samme band for Kristin Asbjørnsens soloprosjekt. Og til tross for at de var på turné over store deler av Europa, måtte Jostein få sett Liverpool-kampene - og dro Jarle med. Jarle hadde i utgangspunktet en forkjærlighet for Liverpool, men denne vokste betydelig gjennom å turnere med Jostein og særlig gjennom Liverpools Champions League-sluttspill.

Bernhoft har gjennom sin satsning på bandet SPAN i sin tid bodd masse i London. Nå har han flytta til New York med familien sin for å satse maks som soloartist. Alle hans år i utlendighet, kombinert med studier, har gitt han gode språk-kunnskaper og oversettelsestalent.

Da jeg skrev min første bok, "Liverpoolhjerter", tok han bryet med å oversette hele første kapittel til engelsk, så mitt engelske forlag skulle få skikkelig innsikt i min skrivestil og bokprosjekt. Så Jarle er en av dem jeg kan takke for at jeg har fått skrevet og utgitt to bøker som offisielle Liverpool FC-bøker.

Nå har som sagt Jarle flytta med familien sin til New York, så vi ser dessverre vår venn sjeldent. Men i går så de to musikerkollegene Jarle og Jostein igjen kamp sammen mellom innsjekk, rigging, lydprøver og konsertforberedelser. De så kampen i vårt lydstudio, Øra Studio, og engasjementet var høyst tilstede!

Dessverre holdt det ikke helt inn, til tross for at Liverpool FC var det helt klart beste laget. Det var utrolig surt å avgi poeng på overtid da kaptein Jagielka knalla til med et langdistanseskudd rett i mål. Spektakulære mål fra begge byens kapteiner som på vakkert vis tok ansvar for hvert sitt lag under det 223. merseyderbyet.

Men i stedenfor å sitte hjemme og deppe over at to viktige poeng glapp, dro vi og heia på vår venn da han avslutta plateslippturneen sin i byen vi bor i. Det var stinn brakke, fantastisk bra stemning og trøkk i storsalen som til tider kunne minnet om nettopp Merseyderbyet i jubelscener. Det er så fantastisk å stå og være oppriktig stolt av en venn som etter beinhard jobbing i så mange år lykkes. Det er en utrolig fin ting å unne andre suksess. Ikke bare digge oss selv på sosiale medier.

IMG_3250.JPGIMG_3225.JPG

Etterpå feira vi Jarles forrykende konsert og nye plate backstage på Samfundet. Han hadde sunget seg så svett denne kvelden at vi fant ham kun iført bokseren på jakt etter noe kaldt å drikke i kjøleskapet da vi kom. Det er ikke så mange som Jarle, som til tross slik en eventyrlig suksess, kan være så til de grader planta på jorda at han tusler rundt i bare trusa en sein septembernatt.

IMG_3263.jpgIMG_3264.jpg

Nå venter en omfattende turné først i USA, så i store deler av Europa. Vi ønsker deg all lykke på veien, Jarle - gi jernet!

Og jeg glemte jo helt å fortelle følgende: Både Roy Evans og David Fairclough har vært på hver sin Bernhoft-konsert i fortida (når de har vært på turné med meg og det har klaffa med en av konsertene til Jarle) - og begge digga det! Så altså: En musiker med ekte Liverpool-legende-fans!

(Og Phil Neal har vært backstage på DumDumBoys. Det er forøvrig verdt en blogg i seg selv en vakker dag...)

PS! Her kan du laste ned Jarles nye album Islander, og heie på en musiker i vår røde familie:

https://itunes.apple.com/no/album/islander/id815562611?l=nb

Og her kan du besøke Jarles hjemmeside: http://bernhoft.org