33 år siden Shanklys død

Bildene er fra Shankly-familiens eget bildegalleri og lånt av Karen Gill.

Bill Shankly døde 29. september fra et hjerteonfarkt for 33 år siden og er savna av tusenvis av fans. Og det var nettopp fansen som ga Bill Shankly motivasjon til å leve og ånde for Liverpool FC. Han svarte på hvert et brev han fikk fra fansen - og tok vare på alt dem sendte ham av skjerf, kort, bilder og brev i takknemlighet.

I et lengre intervju med Liverbird podcast forteller barnebarn Karen Gill om det helt spsielle forholdet bestefar Bill Shankly hadde til Liverpool-fansen: 

- Hadde det ikke vært for støtten fra supporterne etter han ga seg i Liverpool, ville han nok ha dødd før. Kjærligheten fra fansen var alt for ham og fikk han til å leve lengre, sier Karen Gill i podcasten. (Hør link under).

Noe av det sterkeste Karen Gill opplevde var da bestefaren skulle begraves og det enorme oppmøtet av både Liverpool- og Everton-fans som stod langs veien for å ta farvel med Liverpools store ikon. 

2014-05-11 19.11.51.jpg

Karen Gill etter forrige sesongs siste hjemmekamp mot Newcastle på favorittpuben min, Twelfthman.

Her kan du høre flere fantastiske lydklipp av Bill Shankly samt et intervju med hans fantastiske barnebarn, Karen Gill, som har skrevet bok om bestefaren sin, her i Liverbirds podcast-intervju (via Anfield Index): 

http://s57.podbean.com/pb/6e08b5e18e9daed5efe83d4979520cb4/54295da6/data2/blogs60/645650/uploads/LB7.mp3 

Her kan du lese den fine saken som daglig leder i supporterklubben, Tore Hansen har skrevet om Bill Shankly: http://www.liverpool.no/newspg.aspx?id=43567&zone=1

Husk at du kan fortsatt sikre deg Bill Shanklys eneste selvbiografi "Shankly  - Rett fra hjertet" (norsk utgave) for bare 149 kroner - og enda billigere også om du sjekker litt rundt på de ulike nettbokhandlerne. Du kan også bestille boka på alle landets bokhandlere. Dette er det eneste opplaget som noen gang vil bli trykket på norsk av Shanklys egen bok - som ble trykka i anledning at det var 100 år siden han ble født. 

Denne boka må du bare lese - for et innblikk i Shanklys liv og hans egne tanker. Jeg var redaktør på den norske utgaven og skrev ny innledning etter Jamie Carraghers nye forord, så denne har jeg lest flere ganger. Kathrine Hake-Steffensen står bak oversettelsen.

NewCovShanks.jpgNewCovShanks.jpg

Her er en av mange nettbutikker du kan sikre deg en kopi til halv pris:

https://www.ark.no/ark/boker/Shankly-Bill-Shankly-rett-fra-hjertet-9788299837538?gclid=CKWpruimh8ECFU7MtAodxn0Aew#.VCnGPkuFGAA

Jeg skulle ønske jeg hadde møtt Bill Shankly. Jeg blir aldri lei av å høre Karen Gill snakke om sin bestefar. For en mann han var - og for en inspirasjon han fortsatt er for millioner av mennesker 33 år etter hans død.

2013-02-28 12.17.52.jpg